Arvoisa asiakkaamme,
Aloitamme asiakassaunamme remontin 26.2. ja valmista tulisi olla pääsiäiseen mennessä.
Sauna, suihkut ja pukuhuone saavat aivan uuden ilmeen.
Huomioithan että tällä välin meillä ei ole asiakassaunoja saatavilla.

Talvipuuhaa Jyväskylän keskustassa

Talvinen Jyväskylä tarjoaa tekemistä moneen lähtöön. Lue vinkit alta!

Hotelli Alba kuvattuna ilmasta talvella

Suuntaa Jyväsjärven jäälle

Kovempien pakkasten ja jäiden tullessa Jyväsjärven jäälle pääsee kävelemään ja hiihtämään. Käy samalla sataman alueella kurkkaamassa Kotakahvilan tarjonta. Ennen jäille marssimista on kuitenkin syytä muistaa tarkistaa jään tilanne turvallisuuden vuoksi. Jyväsjärven jään tilanteen voi tarkistaa esimerkiksi Jyväskylän latuinfosta.

Mikäli maisemia ihailee mieluummin rannalta, voi kävellä Jyväsjärven kiertää Rantaraittia pitkin kävellen. Kokonaisuudessaan reitti on 13 kilometriä, mutta matkaa voi taittaa esimerkiksi Kuokkalan ja Ylistön siltojen kautta. Nappaa Albalta kävelylle mukaan vaikkapa kuumaa kaakaota!

Lutakon satama, Satamakatu 8, 40100 Jyväskylä

Luistelu Harjun Stadionilla

Perinteisesti Albalta on päästy kätevästi luistelemaan Jyväsjärven jäälle. Tänä vuonna luistelemaan pääsee Harjun stadionilla. Stadion sijaitsee Harjun upeissa maisemissa autolla noin kolmen kilometrin päässä Hotelli Albalta. Kävellen matkaa tulee puolestaan parisen kilometriä. Pakkaa siis luistimet mukaan ja suuntaa stadionille – luistelemaan Harjulla pääsee talvella joka päivä klo 10.00-20.00.

Harjun stadion, Ihantolantie 1 40720 Jyväskylä

Valon kaupungin valokohteet

Pimeistä illoista voi nauttia kiertämällä katsomassa kaupungin valaistuja kohteita ja taideteoksia. Valaistuja kohteita, joiden luo pääsee kävellen, löytyy ympäri keskustaa. Esimerkiksi aivan Alban vierestä löytyvä Ylistön silta, Kuokkalan silta, Lutakon sataman alue tai Harjulla sijaitseva Vesilinna ovat näyttäviä kohteita pimeällä. Talvella Kirkkopuistossa voi myös ihailla Jouluvalomaan valaistuksia, jotka luovat puistoon taianomaista tunnelmaa.

Apua reitin suunnitteluun voi ottaa Valon kaupungin valaistuskohdekartasta, jonne on merkitty 100 Jyväskylän valaistua kohdetta. Mikäli innostusta löytyy, niin voit myös kiertää 10 km pituisen omatoimisen Valon kaupunki -reitin, jossa pääset tutustumaan useaan valaistuun nähtävyyteen.

Erilaisia talviaktiviteetteja lähellä

Mikäli haluaa kokeilla jotakin erilaista talvista luontoaktiviteettia, ei tarvitse silti lähteä kauas Jyväskylän keskustasta. Tuomiojärven rannalla sijaitseva Tavinsulka Oy järjestää talvellakin kajakki- tai kanoottiretkiä sekä tapahtumia.

Tavinsulka, Taulumäentie 47, 40200 Jyväskylä

Revontulien bongaus Jyväskylän seudulla

Iltojen pimennyttyä elokuusta maaliskuuhun ja olosuhteiden ollessa suotuisat, Jyväskylän seudulla on mahdollista bongata revontulia. Parhaiten revontulien bongaamisessa onnistuu, kun hakeutuu pois kaupungin valoista avaralle alueelle. Lisää vinkkejä revontulien bongailuun löydät täältä.

Jos tähtitaivaan ilmiöihin tutustuminen kiinnostaa, Jyväskylän tähtitieteellinen yhdistys Sirius ry järjestää ohjattua tähtinäytäntöä Rihlaperän tähtitornilla sunnuntaisin marraskuusta maaliskuuhun. Sirius ry:ltä voi myös tilata ohjattua tähtinäytöstä. Lisätietoja

Lue seuraavaksi:

Urheiluseurayhteistyö

Me Hotelli Albassa tykkäämme urheilijoista! Olemme monipuolisesti mukana tukemassa paikallisia urheiluseuroja. Lue lisää!

Saunan ovi

Maalis- ja Huhtikuu ovat uudistumisen aikaa

Keväällä trimmataan Alba kesäkuntoon!

Jyväskylän nähtävyydet – 10 vinkkiä vierailukohteisiin

Jyväskylä tarjoaa kulttuurinnälkäisille kansainvälisesti kiinnostavaa Alvar Aallon arkkitehtuuria, taidetta ja teatteria

Takaisin ylös