Tekemistä Jyväskylässä – kutsumme sinut liikkumaan!

Monipuolista tekemistä Jyväskylässä – vietä meillä liikuttavan hyvä vierailu!

Joku on joskus todennut, että suomalainen asuu mieluiten keskellä kaupunkia järven rannalla. Se on usein helpommin sanottu kuin tehty, mutta hotelli Alban sijainti ”Suomen liikuntapääkaupungissa” Jyväskylässä kiteytyy tuossa suorastaan täydellisesti. Rantaraitin varrella, vain 15-20 minuutin kävelymatkan päässä ydinkeskustasta.

Niinkin on tuumattu, että kansanterveyden kannalta tärkein liikuntapaikka on kevyen liikenteen väylä. Jyväskylän ylpeys Rantaraitti on sellainen parhaasta päästä. Lenkkeilijät viihtyvät noin 13 kilometrin mittaisella Jyväsjärven kierroksella ja kierroksen varrelta löytyy kätevästi mm. ulkokuntosaleja ja muuta liikunnallista aktiviteettia.

Hotellimme on aina ollut urheiluväen suosima ja me olemme suosineet urheiluväkeä. Jyväskylän tunnetuimmat urheilu- ja liikuntapaikat ovat saavutettavissa helposti kävellen tai autolla. Majoitamme mielellämme kaupunkiin saapuvia joukkueita, urheilijoita, liikkujia ja penkkiurheilijoita sporttiseen hintaan.

Vietä liikuttavan hyvä vierailu keskustan läheisyydessä Jyväsjärven upeissa maisemissa! Tekemistä Jyväskylässä nimittäin riittää:

  • Hotellimme edustalla aukeava Jyväsjärvi ja kivenheiton päässä sijaitseva satama-alue tarjoavat tekemistä. Jyväsjärven ympäri kiertävä 13 km pitkä rantaraitti on mainio ulkoilureitti, ja se sopii reippailuun myös iltahämärällä, koska se on kauttaaltaan valaistu.
  • Kevyt pyöräily keskustassa vai pidempi lenkki maastossa? Meiltä Albasta saat hotellinasukkaana polkupyörät helposti ja vaivattomasti kaupunkipyöräilyyn ja rentoihin pyörälenkkeihin vaikka rantaraitille! Urheilukeskus Laajavuoresta voit vuokrata sähköavusteisen läskipyörän eli e-fatbiken, ja lähteä vaikka elämysretkelle tai pidemmille maastoreiteille. Reittien varsille on merkitty pysähdyksen arvoisia nähtävyyksiä ja vierailukohteita.
  • Lihaskuntoharjoittelua voi tehdä ulkokuntosaleilla. Ulkokuntosaleja on tarjolla heti Alban naapurissa Mattilanniemen rannassa ja satamassa on toiminnallinen crossfitsali. Tutustu ulkokuntosaleihin tästä
  • Jyväskylän seudulta löytyy kilometreittäin huollettuja luontopolkuja. Mikäs sen ihanampaa kesäpäivän viettoa, kuin rauhoittua luonnossa kävellen ja kuunnella lintujen laulua. Nappaa eväät mukaan ja suuntaa vaikka laavulle nauttimaan. VisitJyväskylä on listannut sivuilleen ulkoilupaikkaoppaan, josta löydät tarkemmat koordinaatit ja www-osoitteet ulkoilupaikoille.
  • Koe Keski-Suomen monipuolinen luonto neljässä kansallispuistossamme! Kansallispuistojen upeat maisemat siirtolohkareineen, sinisine järvineen sekä kohisevine koskineen tekevät vaikutuksen kokeneempaankin retkeilijään. Luontoretken päätteeksi on ihana laskea päänsä Green Key hotelli Alban huoneessa tietäen, että aamulla odottaa runsas aamiainen. 
  • Historian havinaa löytyy Jyväskylän kupeesta Laukaasta, jossa pääset tutustumaan Saraakallion kalliomaalauksiin meloen tai veneellä. 40 metriä korkeassa kalliomuodostumassa on kaikkiaan yli 100 kalliomaalausta tai niiden osaa, joista ensimmäiset ovat jopa 7000 vuotta vanhoja. 
  • Hitonhauta on jylhä jääkauden jäljiltä syntynyt, noin 800 metriä pitkä ja 30-40 metriä leveä rotkolaakso ja upea retkeilykohde. Se sijaitsee Valkolan kylässä Laukaassa ja matkaa parkkipaikalta rotkolle on noin 1,5 kilometriä. Polun alussa on myös laavu ja nuotiopaikka. 
  • Hyppää seikkailuun! Jos kaipaat enemmän vauhtia, niin seikkailupuisto Laajis tarjoaa eväät vauhdin nälkään. Urheilukeskus Laajavuori sijaitsee muutaman kilometrin päässä keskustasta. Kesäisin seikkailupuisto sisältää henkeäsalpaavia kiipeilytehtäviä ja vatsanpohjasta ottavia köysiliukuja. Seikkailu soveltuu kaikenikäisille ja -kuntoisille. 
  • Urheilusta kiinnostuneille pakko-nähdä kohde on Matti Nykäsen mäki Laajavuoressa. Hyppyrimäki on valaistu Matti Nykäsen muistoa kauniisti kunnioittaen ja sen juurelta löydät mäkikahvion. Hurjapäisimmät voivat kiivetä Hyppyrimäen näkötorniin, josta avautuu upea panoraamanäkymä Jyväskylän ylle.

***

Hyödynnä kesän lomatarjous!

Varaa edullinen RANTALOMA ja vietä loma Alballa! Nauti Mattilanniemen luonnosta ja piipahda eloisassa Jyväskylän satamassa ja keskustassa.  Nauti Rantaraitin ulkoilualueista ja pulahda laituriltamme uimaan.

Alban rantaloma: 

Yhden hengen huone economy 80,00e / vrk
– kaksi yötä hintaan 150,00e!

Kahden hengen huone standard 94,00e / vrk
– kaksi yötä hintaan 178,00e!

JrSuite – saunallinen huone kahdelle 155,00e / vrk
– kaksi yötä hintaan 290,00e!

Hinnat sisältävät runsaan aamiaisen ravintolassamme tai kesäterassillamme.
Asiakkaidemme käytössä on ilmainen paikoitus,  wifi ja päivittäinen saunomismahdollisuus.

Tervetuloa liikuntapääkaupunkiin! Varaa majoitus Jyväskylässä parhailla hinnoilla ja varausehdoilla suoraan meiltä.

Asiakkaiden palautetta

/5

Meet me At Hotel Alba!