Jyväskylän nähtävyydet – 10 vinkkiä vierailukohteisiin

Jyväskylä tarjoaa kulttuurinnälkäisille kansainvälisesti kiinnostavaa Alvar Aallon arkkitehtuuria, taidetta ja teatteria

Jyväskylä tarjoaa kulttuurinnälkäisille kansainvälisesti kiinnostavaa Alvar Aallon arkkitehtuuria, taidetta ja teatteria. Olemme koonneet Jyväskylän nähtävyydet ja vierailukohteet, jotka ovat saavutettavissa helposti kävellen tai autoillen kun majoitut Jyväsjärven rannalla kauniissa maisemissa. Varmista kohteiden aukioloajat yrityksien omilta verkkosivuilta. Tervetuloa Alvar Aallon pääkaupunkiin!

Huom! Tarkistathan kohteiden aukioloajat.

Lähelle kävellen

Keski-Suomen museo talvella. Kuva: Maija Holma © Alvar Aalto – säätiö

Keski-Suomen museo – tutkimusmatka keskisuomalaisuuteen

Keski-Suomen museo vie vierailijansa tutkimusmatkalle keskisuomalaisuuteen. Keskisuomalaisuutta etsimässä -perusnäyttelyn lisäksi museossa on tarjolla mielenkiintoisia vaihtuvia näyttelyitä. Keski-Suomen museoAlvar Aallon katu 7, 40600 Jyväskylä. Lisätiedot ja aukioloajat.

Teeleidi – Rakkaudesta teehen ❤️

Jyväskylä tarjoaa teen ystäville todellisen helmen – istahda rauhoittumaan ja nauttimaan tunnelmasta & hyvästä teestä muita tarjottavia unohtamatta. Teeleidi, Vanha Pappila osoitteessa Vapaudenkatu 26Katso aukioloajat.

Keskustassa sijaitsevan Rebel Second Hand -liikkeen yhteydessä palveleva Rebel Teeleidi yhdistää ainutlaatuisesti muodin ja teenautinnon. Liike sijaitsee Kauppakeskus Sokoksen 2. kerroksessa , osoitteessa Kauppakatu 24. Keskustan liikkeen valikoimista löydät Teeleidin laadukkan valikoiman lisäksi myös mm. Hannan kakkujen suussasulavia leivonnaisia.

Kierrä Jyväskylän nähtävyydet keskustaa kävellen

Jos haluat tutustua itsenäisesti Jyväskylän keskustan arkkitehtuurisesti merkittäviin rakennuksiin eri aikakausilta, näppäränä apuna toimii arkkitehtuurikartta. Kartassa on esiteltynä Alvar Aallon töiden lisäksi mm. Wivi Lönnin suunnittelemia rakennuksia. 

Aisti Toivolan Vanhassa Pihassa 1800-luvun käsityöläispihan tunnelmaa

Jyväskylän keskustan lähettyvillä sijaitsee tunnelmallinen ja ainutlaatuinen Toivolan Vanha Piha käsityöputiikkeineen ja -pajoineen. Pihapiirissä sijaitsee myös KäsityöläismuseoToivolan Vanha PihaCygnaeuksenkatu 2, 40100 Jyväskylä. Katso aukioloajat.

Säynätsalon kunnantalo. Kuva: Tero Takalo-Eskola | Visit Jyväskylä

Alvar Aallon arkkitehtuuria samoilla kulmilla

Kauniit rakennukset ovat elämys arkkitehtuurin ystäville – Alvar Aallon suunnittelema hallintokortteli pitää sisällään historiallisesti merkittäviä rakennuksia aivan keskustassa. Teatteritalo on Aallon suunnittelun tulosta ja merkittävä kokonaisuus vangitsee katseen jo heti ulkoa. Kävele teatterille Hannikaisenkadun kautta ja näet samalla hallintokorttelin muut rakennukset: Virastotalon (Rakentajantalo, Hannikaisenkatu 17) ja entisen Poliisitalon (nyk. Tietotalo, Kilpisenkatu 1). Jyväskylän kaupunginteatteri,  Vapaudenkatu 36, 40100 Jyväskylä. 

Aalto2-museokeskus muutaman minuutin kävelymatkan päässä hotelliltamme on arkkitehtuurin, muotoilun ja kulttuuriperinnön ainutlaatuinen kohtaamispaikka Jyväskylässä. Se yhdistää kaksi Alvar Aallon suunnittelemaa rakennusta, Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon. Lisätiedot ja aukioloajat.

Kuva Alban terassista illalla tunnelmavalaistuksessa.
Hotelli Alban terassi hämärän koittaessa on tunnelmallinen.

Jos ilta on jo pitkällä….

Nauti kauden ihania makuja laadukkaista raaka-aineista Jyväskylän kauneimmalla paikalla Jyväsjärven rannalla. Hotelli Alban ravintolan keittiö palvelee klo 22 asti.

Lue seuraavaksi:

mehukone hotelliaamiaisella

Päivä alkaa Alban aamiaisella

Lomareissun kohokohta on monille ehdottomasti runsas ja herkullinen hotelliaamiainen – Alban aamiainen takaa maistuvan ja virkistävän alun päivääsi.

Eloisa Yläkaupunki

Eloisa Yläkaupunki on Jyväskylän keskustan sydän. Lue lisää!

Hotelli kuvattuna vastarannalta

Jyväskylän parhaimmat museot

Keski-Suomen sydämessä sijaitseva Jyväskylä tarjoilee matkailijoille monipuolisia elämyksiä, upeita nähtävyyksiä ja mielenkiintoisia museoita – Alvar Aallon pääkaupungissa koet tiedettä, taidetta ja luontoa.

Takaisin ylös