Kehittämis- ja oppilaitosyhteistyö

Teemme oppilaitosyhteistyötä Jyväskylän ammattikorkeakoulun kanssa. Lue Jamkin artikkeli kumppanuusyhteistyöstä täältä!

Finlandia Hotelli Alba on yksityinen hotelli Jyväskylässä, jonka historia on alkanut jo yli kolmekymmentä vuotta sitten. Hotelli Alba on ollut osana jyväskyläläistä perheyrityskonsernia R. Ruth Oy:tä vuodesta 2018 alkaen.

Kumppanuuden vahvuutena on suunnitelmallisuus ja jatkuvuus

Kumppanuusyhteistyö Jamkin kanssa alkoi vuonna 2017, kun Hotelli Albassa haluttiin alkaa kehittämään toimintaa ja vahvistamaan oppilaitosyhteistyötä. Jamk on tarjonnut esimerkiksi henkilöstön kehittämiseen tähtääviä valmennuskokonaisuuksia. Yhteistyön vahvuutena on ollut suunnitelmallisuus ja jatkuvuus.

Kumppanuusyhteistyöstä on ollut Hotelli Alballe apua myös sopeutumisessa koronan jälkeiseen aikaan, kun asiakasvirta alkoi palautumaan rajoitusten loputtua. Keväällä 2022 Hotelli Alba ja Jamk saivat aikaan nopealla aikataululla koko henkilöstön kattavan perehdytyksen, jossa oli mukana myös kesätyöntekijät. Hotelli Albassa koettiinkin, että perehdytys kantoi hedelmää koko kesän läpi.

Uudistusta johtamiskäytänteisiin

Hotelli Albassa on tehty uudistuksia keväällä 2023 ja esihenkilöporukkaa on henkilöstön toiveista laajennettu esimerkiksi vuoropäälliköiden määrää lisäämällä. Yhdessä Jamkin kanssa Hotelli Albaan järjestettiin esihenkilötiimille kaksiosainen johtamiskoulutus, jonka tarkoituksena oli yhtenäistää johtamiskäytäntöjä ja perehtyä siihen, kuinka johtaa eri sukupolvien työntekijöitä.

Harjoittelu tarjoaa monipuolisia mahdollisuuksia niin Alballe kuin restonomiopiskelijoille

Vuosien varrella Hotelli Albaan on tullut restonomiopiskelijoita tekemään opintoihin sisältyvää työharjoittelua. Ensimmäiseen harjoitteluun Hotelli Alballa on valmis malli, jossa harjoittelija kiertää eri osastoilla muutaman viikon kerrallaan. Näin harjoittelija pääsee tutustumaan koko talon toimintaan, aamiaistarjoilusta hotellin vastaanottoon ja kerrospalvelusta ravintolaan. Kymmenen viikkoa kestävässä harjoittelussa perustaidot ehtivät karttua mukavasti ja harjoitteluiden kautta onkin rekrytoitu myös uusia työntekijöitä.

Restonomien monipuolista osaamista on Hotelli Albassa päästy hyödyntämään, sillä restonomitaustaiset työntekijät ovat olleet mukana muun muassa kehittämässä uudistuneita verkkosivuja ja vastaavat matkailualan vastuullisuusohjelma Green Key -sertifioinnin jatkokausien hakemuksista. Hotelli Albassa restonomin työ lähtee aina perustyöstä ja siihen voi tulla lisäksi esihenkilö- tai asiantuntijatyötä. Vastuualueiden jako tehdään aina henkilöstön vahvuuksien ja mielenkiinnon mukaan, mihin osa-alueeseen kukakin haluaa keskittyä.

Lue Jamkin artikkeli ja katso lisää täältä: Finlandia Hotel Alba: kehittämis- ja oppilaitosyhteistyötä | Jamk

Hotelli Alban työntekijöitä yhteiskuvassa

Lue seuraavaksi:

mehukone hotelliaamiaisella

Päivä alkaa Alban aamiaisella

Lomareissun kohokohta on monille ehdottomasti runsas ja herkullinen hotelliaamiainen – Alban aamiainen takaa maistuvan ja virkistävän alun päivääsi.

Eloisa Yläkaupunki

Eloisa Yläkaupunki on Jyväskylän keskustan sydän. Lue lisää!

Hotelli kuvattuna vastarannalta

Jyväskylän parhaimmat museot

Keski-Suomen sydämessä sijaitseva Jyväskylä tarjoilee matkailijoille monipuolisia elämyksiä, upeita nähtävyyksiä ja mielenkiintoisia museoita – Alvar Aallon pääkaupungissa koet tiedettä, taidetta ja luontoa.

Takaisin ylös