Eloisa Yläkaupunki

Eloisa Yläkaupunki on Jyväskylän keskustan sydän. Lue lisää!

Yläkaupunki on Jyväskylän eloisa sydän – alueen uniikki tunnelma hurmaa niin matkailijat kuin paikallisetkin.

Yläkaupunki huokuu persoonallista kaupunkitunnelmaa. Tutustu Seminaarimäen yliopistokampusalueeseen, museoihin tai pistäydy pikkuputiikeissa! Yläkaupungilta löydät nämä ja monta muuta käyntikohdetta.

Mahtavat museot

Yläkaupungin alueelta löytyy esimerkiksi Keski-Suomen museo sekä vastikään avautunut Aalto2-museo, jotka sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä Hotelli Albasta. Seminaarimäen alueelta löytyy myös Jyväskylän yliopiston tiedemuseo. Lue lisää Jyväskylän parhaimmista museoista täältä.

Jyväskylän yliopiston Seminaarimäen kampus

Viehättävä kampusalue kutsuu tutustumaan alueen arkkitehtuuriin. Yliopiston kirjasto Lähteen peruskorjaus saikin arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon vuonna 2022! Seminaarimäen alueelta löytyy Alvar Aallon arkkitehtuuria. Lue lisää kampusalueesta täältä.

Kulttuuritalo Villa Rana

Kulttuuritalo Villa Rana Seminaarimäen kampusalueen läheisyydessä on tutustumisen arvoinen kohde. Villa Rana toimii arkkitehti Yrjö Blomstedtin suunnittelemassa vuonna 1905 valmistuneessa rakennuksessa. Tutustu Villa Ranan tapahtumiin tai nauti lounasta viehättävissä maisemissa. Villa Ranan yhteydessä toimii myös Kino Aurora. Kino Aurora viettää kesätaukoa 1.6.-31.7., mutta elokuvista pääsee nauttimaan jälleen elokuussa.

Kulttuuritalo Villa Rana
Seminaarinkatu 13
40100 Jyväskylä

Galleria Becker

Villa Ranaa vastapäätä sijaitsee Jyväskylän Taiteilijaseuran ylläpitämä Galleria Becker. Vuonna 1903 rakennettu puuhuvila kutsuu taiteen ja kulttuurin ystäviä kauniilla miljööllään. Gallerian yhteydessä toimii Jyväskylän Taiteilijaseuran taidelainaamo.

Taidelainaamo ja galleria ovat avoinna:
ti–pe 12–17
la 12–15
su 12–16

Seminaarinkatu 28
40100 Jyväskylä

Toivolan vanha piha

Nauti pala vanhaa Jyväskylää Toivolan vanhan pihan ihastuttavassa miljöössä. Pihapiiristä löytyy uniikkeja ostosmahdollisuuksia ja monenlaista nähtävää. Tutustu vaikkapa lankakauppa Titityyn tai museokauppa Sparvinin valikoimiin ja nauti pihan ravintoloiden herkuista.

Cygnaeuksenkatu 2
40100 Jyväskylä

Lounaispuisto

Lounaispuisto on monien tapahtumien koti, mutta loistava paikka myös hengähtämiselle kaupunkikierroksen keskellä. Katso Lounaispuiston kesän tapahtumat täältä!

Minna Canthin katu 11 
40100 Jyväskylä

Galleria Patina

Tunnelmallinen Kehystämö-Galleria Patina on oivallinen paikka matkamuistojen hankkimiseen tai uuden lempitaideteoksen löytämiseen.

ma-pe 10-17  
Kauppakatu 3
40100 JYVÄSKYLÄ

The Blue Train

The Blue Train tarjoaa monipuolista vintage-muotia. Käy tekemässä löytöjä!

Instagram: thebluetrain.fi  
Ma, ti, to, pe 12-18 
La 14.30-17 
Kauppakatu 4 
40100 Jyväskylä

Ylä-Ruth

Ylä-Ruth on toiminut Yläkaupungin olohuoneena jo vuodesta 1965. Tutustu perinteikkään Ylä-Ruthin mielenkiintoiseen historiaan täältä.

Seminaarinkatu 19, 40100 Jyväskylä

Kaivos

Haluatko tehdä levyostoksia ja hörpätä samalla kupin kahvia? Kaivos on siihen oikea paikka. Katso Kaivoksen Facebook-sivu täältä.

to-la 13-19

Kauppakatu 7, 40100 Jyväskylä

Katriinan kasvisravintola

Jos nälkä yllättää kaupunkikierroksella, niin Katriinan kasvisravintola tarjoaa vegaanisia lounasherkkuja arkisin 11-18 sekä lauantaisin 12-15.30.

Kauppakatu 11, 40100 Jyväskylä

Kirkkopuisto

Hengähdä hetki vehreässä Kirkkopuistossa ja ihastele upeaa kivistä kaupunginkirkkoa. Kaupunginkirkko on avoinna ke-pe klo 11-14. Jatka kaupunkipäivääsi Kävelykatua pitkin ja tutustu Jyväskylän keskusta-alueeseen.

Kirkkopuisto, 40100 Jyväskylä

Lue seuraavaksi:

Vastaanoton takaseinä

Asiakaspysäköinti uudistuu!

Luovumme lippujärjestelmästä ja paikoitus rekisteröidään hotellissa digitaalisesti. Lue lisää uudistuneesta pysäköinnistämme!

Nainen ui järvessä

TOP 5 Kesälomavinkit Jyväskylässä

Jyväskylä kutsuu kesälomailijoita kesän unohtumattomiin seikkailuihin!

Hotellihuone kaksi erillistä vuodetta työmatkalla

Työmatkalla Jyväskylässä

Työmatkalla kuin kotona - meillä majoitut mukavasti järven rannalla keskustan sykkeen sijaan. Pysäköinti ja aamiainen kuuluvat majoituksen hintaan ja vastaanotto palvelee vuorokauden ympäri!

Takaisin ylös