Jyväskylän parhaimmat museot

Keski-Suomen sydämessä sijaitseva Jyväskylä tarjoilee matkailijoille monipuolisia elämyksiä, upeita nähtävyyksiä ja mielenkiintoisia museoita ympäri vuoden – Alvar Aallon pääkaupungissa koet tiedettä, taidetta ja luontoa.

Kuva Aalto2 museokeskuksesta ulkoa

Keski-Suomen sydämessä sijaitseva Jyväskylä tarjoilee matkailijoille monipuolisia elämyksiä, upeita nähtävyyksiä ja mielenkiintoisia museoita. Museoita on ripoteltuna pitkin kaupunkia, ja niistä löytyy jokaiselle tutkittavaa ympäri vuoden. Myös Alvar Aalto tuo vuosittain arkkitehtuurin ja muotoilun ystäviä Jyväskylän seudulle, sillä alueella sijaitsee maailman eniten Aallon suunnittelemia rakennuksia, joista kuuluisimpia ovat Muuramen kirkko ja Säynätsalon kunnantalo.

Aallon jäljille pääsee myös jalkaisin, sillä Jyväskylän keskustan tuntumassa ihastuttaa mm. Jyväskylän kaupunginteatteri, Jyväskylän Työväentalo, Jyväskylän yliopiston Seminaarimäen kampus sekä vastikään avattu Aalto 2 -museokeskus. Lutakon Satamassa puolestaan on esillä Aallon itselleen suunnittelema puurakenteinen moottorivene “Nemo propheta in patrian” eli kukaan ei ole profeetta omalla maallaan. Veneen nimen on ajateltu viittaavan arkkitehdin tuntemuksiin asemastaan Suomessa – arvuutteluja nimen historiasta voi jatkaa vaikka pitkälle iltaan Hotelli Alban uniikissa maisemaravintolassa tai viihtyisässä aulabaarissa.

Olitpa siis hulluna tieteeseen, taiteeseen tai arkkitehtuuriin, nappaa tästä museovinkit ja Aalto2-majoituspakettisi seuraavalle reissullesi. Tämä lomapäivä onnistuu vuodenajasta riippumatta!

Aalto2 -museo

Ruusupuistossa sijaitseva Aalto2 on arkkitehtuurin, muotoilun ja kulttuuriperinnön ainutlaatuinen kohtaamispaikka Jyväskylässä. Tämä inspiroiva museokeskus yhdistää kaksi Alvar Aallon suunnittelemaa rakennusta, Alvar Aalto -museon ja Keski-Suomen museon. Aalto2 tarjoaa kiinnostavan ja monipuolisen näyttelyohjelmiston sekä uutta tapahtumatarjontaa eri kohderyhmille.

Aukioloajat:

ti-su 10-18 kesäkausi (touko-elokuu)
ti-su 11-18 talvikausi (syys-huhtikuu)

Tarkista poikkeusaukioloajat sekä vaihtuvat näyttelyt täältä!

Lisätietoa: Alvar Aalto -museon verkkosivut

Jyväskylän taidemuseo

Jyväskylän taidemuseon löydät aivan kaupungin keskustasta Holvi-nimisestä rakennuksesta. Museo keskittyy suomalaiseen ja kansainväliseen nykytaiteeseen sekä Keski-Suomen alueen taiteeseen. Vaihtuvat näyttelyt esittelevät mielenkiintoisia teoksia ja taiteilijoita, ja museon kokoelmat sisältävät yli 3000 teosta. Museossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja työpajoja. 

Aukioloajat:

Avoinna ti–su 11–18

Tarkista aukioloajat täältä

Perjantaisin ilmainen sisäänpääsy
Lisätietoa: Jyväskylän taidemuseon verkkosivut

Suomen käsityön museo

Suomen käsityön museo sijaitsee Jyväskylän keskustassa kirkkopuiston kupeessa, ja se on omistettu suomalaiselle käsityölle ja muotoilulle. Museossa pääset näkemään esineitä ja tekstiilejä, jotka kertovat suomalaisen käsityön historiasta ja perinteistä. Lisäksi museossa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia, jotka tarjoavat monipuolisia elämyksiä kaikenikäisille vierailijoille.

Aukioloajat:

Avoinna ti–su klo 11–18, maanantaisin suljettu

Tarkista aukioloajat täältä

Perjantaisin vapaa sisäänpääsy

Lisätietoa: Suomen käsityön museon verkkosivut

Jyväskylän yliopiston tiedemuseo

Jyväskylän yliopiston tiedemuseo tarjoaa mielenkiintoisia näyttelyitä luonnontieteiden, teknologian ja lääketieteen aloilta. Museo sijaitsee yliopiston Seminaarinmäen kampuksella, Vesilinnan Luontomuseossa ja sen kokoelmat sisältävät yli 100 000 esinettä. Vierailijoilla on mahdollisuus tutustua esimerkiksi luonnon monimuotoisuuteen, kestävään kehitykseen ja ihmisen terveyteen liittyviin teemoihin.

Vinkki: Vesilinnan Luontomuseo on vierailun arvoinen muutoinkin, näkötornista nimittäin avautuu henkeäsalpaava maisema Jyväskylän kattojen ylle!

Näyttelyihin on vapaa pääsy. 

Tarkista näyttelyiden aukioloajat täältä

Lisätietoa: Jyväskylän yliopiston tiedemuseon verkkosivut

Jos kaipaat ainutlaatuisia elämyksiä ja tietoa suomalaisesta kulttuurista, historiasta, taiteesta ja tieteestä, lisää nämä kiehtovat kohteet reissupäivän listallesi ja kierrä vaikka kaikki – Jyväskylässä on paljon koettavaa kulttuurinnälkäisille! 

Kun majoitut Hotelli Alban kauniissa maisemissa Jyväsjärven rannalla, osa näistäkin kohteista on vain kävelymatkan päässä. Varaa majoitus suoraan meiltä parhaaseen hintaan!

Artikkelin kuva: Aalto2

Lue seuraavaksi:

Hotellihuone kaksi erillistä vuodetta työmatkalla

Työmatkalla Jyväskylässä

Työmatkalla kuin kotona - meillä majoitut mukavasti järven rannalla keskustan sykkeen sijaan. Pysäköinti ja aamiainen kuuluvat majoituksen hintaan ja vastaanotto palvelee vuorokauden ympäri!

Voisiko tämä olla teidän TYHY-päivä?

Kirkas aamu valaisee Jyväsjärven rantoja, kun inspiroitunut työporukka kokoontuu hotellimme aulaan täydellisen TYHY-päivän viettoon.

Talviloma tekemistä Jyväskylässä 2024

Hotelli Alba tarjoaa mukavat puitteet Talviloman viettoon Jyväsjärven rantamaisemissa. Koska sijaitsemme ison tien varrella, meille on helppo tulla ja pysäköinti meillä kuuluu aina majoituksen hintaan. Sijainti Jyväsjärven rannalla takaa myös sen, että talven perinteisen aktiviteetit, luistelu ja hiihto, ovat käden ulottuvillasi vain ovesta ulos astumalla!

Takaisin ylös